ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για παραγγελίες ΑΝΩ ΤΩΝ €39!
Στυτική Δυσλειτουργία : 10 Τρόποι Για Να Την Αντιμετωπίσετε Φυσικά
Υγεία Sex

Στυτική Δυσλειτουργία : 10 Τρόποι Για Να Την Αντιμετωπίσετε Φυσικά

Τα φάρμακα είναι μεν μια λύση για προβλήματα στύσης. Υπάρχουν όμως και άλλες 10 λύσεις και μάλιστα φυσικές που μπορείτε να δοκιμάσετε πρώτα..

Η στυτική δυσλειτουργία είναι η διαρκής αδυναμία να υπάρξει η απαραίτητη στύση σε μια σεξουαλική επαφή. Πολλοί άντρες αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα σε μόνιμη βάση από ένα σημείο και μετά ενώ κάποιοι άλλοι το αντιμετωπίζουν περιστασιακά. Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να εμφανιστεί και σε νέους πέραν των ηλικιωμένων. Σύμφωνα με έρευνες το μεγαλύτερο ποσοστό μακροχρόνιας ανικανότητας οφείλεται σε τραυματισμό, ασθένεια ή παρενέργεια φαρμάκων.

Προσωρινή στυτική δυσλειτουργία μπορεί να προκληθεί από το στρες, τη διατροφή αλλά και τις καταχρήσεις. Παθολογικά αίτια είναι συνήθως ο διαβήτης, η υπέρταση, ορμονικά προβλήματα(χαμηλή τεστοστερόνη), νευρολογικές παθήσεις και στένωση αρτηριών.

Σας προτείνουμε φυσικές λύσεις που θα σας βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας. Αν οι παρακάτω λύσεις δε φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα επισκεφτείτε το γιατρό σας για να αξιολογήσει αναλυτικά την κατάσταση σας.

1. Περιμένετε λίγο…

Όσο μεγαλώνει ένας άντρας τόσο θα μεγαλώνει και η αναμονή για την επιθυμητή στύση. Ένα νεαρό άτομο ηλικίας 20 ετών χρειάζεται συνήθως μερικά δευτερόλεπτα για να αποκτήσει στύση, για ένα άτομο ηλικίας 35 ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω από 1 λεπτό, ενώ για άτομα πάνω από 60 ετών μπορεί η διάρκεια να αυξηθεί. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι το συγκεκριμένο άτομο έχει πρόβλημα ανικανότητας, απλώς χρειάζεται περισσότερο χρόνο. Ακόμη και ο χρόνος ανάμεσα στην εκσπερμάτωση και σε μια νέα στύση μεγαλώνει όσο περνάνε τα χρόνια και αυτό είναι φυσιολογικό. Αν παίρνετε φάρμακα καλό είναι να ρωτήσετε το γιατρό σας γιατί μπορεί να είναι η αιτία της δυσκολίας της στύσης. Ο γιατρό σας αν διαπιστώσει ότι το πρόβλημα οφείλεται στα φάρμακα θα σας τα αλλάξει καθώς και τη δοσολογία.

2. Προσοχή στο αλκοόλ: Πιείτε με μέτρο

Η κατανάλωση αλκοόλ μειώνει τα αντανακλαστικά επειδή καταστέλλει το νευρικό σύστημα και με αυτό τον τρόπο μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία. Μακροπρόθεσμα κάποιος που πίνει συχνά ενδέχεται να διαταράξει τις ορμόνες αλλά και το συκώτι του. Αν το αλκοόλ προκαλέσει ζημιά στο συκώτι τότε θα αναπτυχθούν θηλυκές ορμόνες που θα καταστρέψουν την τεστοστερόνη που χρειάζεται για μια φυσιολογική στύση. Αν καταναλώσετε υπερβολική ποσότητα αλκοόλ πριν από τη σεξουαλική πράξη είναι πιθανό να προκληθεί παροδική στυτική δυσλειτουργία. Από την άλλη πλευρά ένα ποτηράκι μπορεί να σας βοηθήσει να απελευθερωθείτε.

3. Βότανα για τη κυκλοφορία του αίματος

Η κακή κυκλοφορία του αίματος, ιδίως όσο μεγαλώνει ένας άνθρωπος, παίζει σημαντικό ρόλο στα προβλήματα στύσης. Βότανα που βοηθούν στη βελτίωση της κυκλοφορίας και στη στύση, είναι το τζίντζερ, το ginseng, το γκίνγκο μπιλόμπα, αλλά και η κόκκινη πιπεριά. Αγοράστε τα παραπάνω βότανα από καταστήματα που πωλούν υγιεινές τροφές ή ως συμπληρώματα και πάρτε ένα από αυτά 1-2 ώρες πριν τη σεξουαλική πράξη. Ακόμη στα φαρμακεία θα βρείτε ειδικές φόρμουλες με συνδυασμό συστατικών που βοηθούν στη στύση και που αποτελούν συμπληρώματα διατροφής και όχι φάρμακα. Τo Ginkgo Biloba δεν θα πρέπει να χορηγείται σε άτομα που ακολουθούν θεραπεία με αντιπηκτικά. Το ginseng πρέπει να το αποφεύγουν όσοι έχουν αρτηριακή πίεση και την πιπεριά όσοι έχουν ευαίσθητο στομάχι.

4. Το βότανο για το στρες

Μπορείτε να βρείτε το βότανο Saw palmetto (βοτρυώδη φυγοκόριδα) από κατάστημα που πωλεί υγιεινές τροφές. Το στρες μπορεί να σταματήσει την παραγωγή τεστοστερόνης με αποτέλεσμα να πέσει ή λίμπιντο. Το βότανο αυτό μπορεί να αυξήσει την λίμπιντο (χρησιμοποιείται και σε προβλήματα προστάτη) και ίσως να προσφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κάντε θεραπεία για 20 μέρες περίπου. Δεν πρέπει να λαμβάνεται από άτομα που ακολουθούν θεραπεία με ορμόνες. 

5. Προσέξτε τι τρώτε

Η κακή διατροφή μπορεί να προκαλέσει προβλήματα αφού το πέος είναι ένα αγγειακό όργανο. Αν οι αρτηρίες μπλοκαριστούν, από κορεσμένα λίπη και χοληστερόλη, τότε σίγουρα θα δημιουργήσουν προβλήματα και στη ροή αίματος στο πέος. Προσέξτε λοιπόν τη διατροφή σας για να αποφύγετε την πρόσληψη τροφών που οδηγούν σε υψηλή χοληστερίνη. Μια σωστή διατροφή πρέπει να περιέχει αρκετές ίνες( βρόμη, φασόλια, κριθάρι, σπαράγγι), να μαγειρεύετε με ελαιόλαδο, να περιορίσετε τα κρέατα και να αυξήσετε τα χορτοφαγικά γεύματα. Ακόμη φάτε ψάρια, επιλέξτε προϊόντα ολικής άλεσης, τρώτε ξηρούς καρπούς, μανιτάρια, γκρέιπφρουτ, μήλα και πιείτε γάλα.

6. Γυμναστείτε αλλά με μέτρο

Επιλέξτε ένα χόμπι ή πηγαίνετε γυμναστήριο. Όσο καλύτερα αισθάνεστε για το σώμα σας τόσο το καλύτερο. Πρέπει ωστόσο να αποφύγετε τις υπερβολές γιατί κάτι τέτοιο θα διεγείρει τις ενδορφίνες, οι οποίες πιθανότατα να μειώσουν την αίσθηση.

7. Πείτε ένα μεγάλο ΟΧΙ

Κόψτε ή τουλάχιστον μειώστε το κάπνισμα. Με το τσιγάρο η ροή του αίματος στα αιμοφόρα αγγεία δυσκολεύεται. Σχεδόν οι μισοί άνδρες που έχουν στυτική δυσλειτουργία είναι καπνιστές. Ακόμη αποφύγετε την κατάχρηση καφεΐνης και άλλων διεργετικών καθώς αυτά συστέλλουν τον μυ που πρέπει να διασταλεί πριν γίνει η στύση.

8. Ώρα για χαλάρωση

Αν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης ένας άντρας διακατέχετε από το φόβο της αποτυχίας τότε η αδρεναλίνη φτάνει στα ύψη με αποτέλεσμα να μην επιτυγχάνετε η επιθυμητή στύση. Για να καταφέρετε να ξεπεράσετε το άγχος ζητήστε τη βοήθεια της συντρόφου σας. Κάντε μασάζ στρέφοντας την προσοχή σας μακριά από την στύση που…περιμένετε. Δώστε λίγο χρόνο στρέφοντας την προσοχή σας αλλού και θα ανταμειφθείτε.

9. Μακριά από τη…σιωπή

Μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια αυτό που θα πρέπει να αποφύγετε είναι η σιωπή. Αν το ζευγάρι αποφασίσει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στύσης με αμηχανία και χωρίς κουβέντα τότε το πρόβλημα θα μεγαλώσει περισσότερο. Μιλήστε με τη σύντροφό σας εξηγώντας παράλληλα ποιο είναι το πρόβλημα που σας απασχολεί. Μήπως η αιτία είναι κάποια οικονομικά προβλήματα ή άγχος για τη δουλειά; Το πρόβλημα στύσης δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σας απομακρύνει από το έτερον σας ήμισυ. Κρατήστε επαφή και μιλήστε ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την οικειότητα μεταξύ σας.

10. Οι ψυχοτρόπες ουσίες

Τα βαρβιτουρικά, οι αμφεταμίνες και η μαριχουάνα μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας.

11. Δοκιμάστε φυτικά διεγερτικά

Ένα συμπλήρωμα διατροφής με φυτικά εκχυλίσματα μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά στην αύξηση της αιματικής ροής και στην παραγωγή τεστοστερόνης. Το Elogis υποστηρίζει μια ευτυχισμένη σεξουαλική ζωή γεμάτη αυτοπεποίθηση, ενισχύοντας τη σωματική τόνωση και ενέργεια. Δείτε εδώ τα χαρακτηριστικά του Elogis Forte.