ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για παραγγελίες ΑΝΩ ΤΩΝ €39!
Πώς να περιποιηθείς σωστά το μούσι σου
Υγεία Ανδρική περιποίηση

Πώς να περιποιηθείς σωστά το μούσι σου

Eπέλεξες να αφήσεις μούσι! Why not? Αν το κάνεις σωστά, δεν έχεις να ανησυχείς καθόλου! Εμείς θα σου πούμε χρήσιμα tips, που θα κάνουν τη διαδικασία να φαίνεται απλή και εύκολη!

Αρχικά, θα πρέπει να το αφήσεις για 3-4 βδομάδες περίπου, να μακρύνει και να πάρει το φυσικό του σχήμα. Στη συνέχεια, να το κρατάς σε ένα σταθερό μήκος, γεγονός που προϋποθέτει ότι 1-2 φορές την εβδομάδα, θα το τριμάρεις. Θα πρέπει να επενδύσεις σε ένα ποιοτικό trimmer και να βρεις τη σωστή τεχνική που ταιριάζει στο σχήμα σου.  Επίσης, δεν θα παραλείπεις να το πλένεις καλά 1 φορά τη μέρα με σαμπουάν και να το σκουπίζεις απαλά. Tο τακτικό πλύσιμο είναι ιδιαίτερα σημαντικό στα αρχικά στάδια ανάπτυξης, καθώς τα παγιδευμένα τρόφιμα και τα κύτταρα του δέρματος μπορούν να επιδεινώσουν τον κνησμό.

Εξίσου βασικό στοιχείο στην καθημερινή περιποίησή του είναι η ενυδάτωση με λάδι ή αμυγδαλέλαιο ή αιθέρια έλαια (5-6 σταγόνες περίπου), μετά το μπάνιο, κάνοντας απαλό μασάζ. Το λάδι έκτος από την ενυδάτωση, θα κάνει το μούσι ακόμη πιο λείο και μαλακό, ενώ θα του δώσει την κατάλληλη λάμψη/γυαλάδα, ώστε να δείχνει ακόμη πιο καθαρό και περιποιημένο. Συν τοις άλλοις, το λάδι κρίνεται σε κάθε περίπτωση απαραίτητο, καθώς θα καταπολεμήσει την καθημερινή ξηρότητα.

Βρείτε το κορυφαίο ελληνικό λάδι Barbatus για τη περιποίηση της γενειάδας ΕΔΩ.

Σημαντικό επίσης είναι να το χτενίζεις απαλά με μία χτένα που θα έχει λεπτά, αλλά και χονδροειδή δόντια, ώστε να παραμένει σε μία σταθερότητα καθημερινά και να μην είναι ατημέλητο. Στόχος είναι να ξεμπερδέψεις τις τρίχες και όχι να τις “σπάσεις”, για αυτό και η επιλογή της χτένας και των προϊόντων ενυδάτωσης είναι πολύ σημαντικά.

Τέλος, μην ξεχνάς: Η γενειάδα αποτελείται από πρωτεΐνες και λίπη, αλλά εξαρτάται επίσης σε μεγάλο βαθμό από τις βιταμίνες Β5, Β3 και Β9. Αυτό σημαίνει ότι η διατροφή σου θα πρέπει να περιλαμβάνει άπαχο κρέας, καρύδια, κρόκους αυγών, γάλα και σαλάτες!

Βρείτε όλες τις βιταμίνες ΕΔΩ.