ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για παραγγελίες ΑΝΩ ΤΩΝ €39!
Καταπολέμησε την κατακράτηση υγρών
Άσκηση Διατροφή Υγεία

Καταπολέμησε την κατακράτηση υγρών

Νιώθεις διαρκώς ένα πρήξιμο ή φούσκωμα στο σώμα σου; Ένα πολύ πιθανό αίτιο της εν λόγω δυσφορίας, είναι η κατακράτηση υγρών που κάνει ο οργανισμός σου, η οποία προκαλείται από την υπερβολική πρόσληψη αλατιού.

Κατακράτηση υγρών συνεπάγεται με υπερβολική συσσώρευση νερού και άλλων υγρών στο κυκλοφορικό σύστημα, στους ιστούς και στις διάφορες κοιλότητες του σώματος.

  • Το νερό είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεφουσκώσεις και αν θέλεις κάτι διαφορετικό, μια έξτρα γεύση, πρόσθεσε μέσα φρέσκες φλούδες τζίντζερ ή λεμονιού οι οποίες θα απομακρύνουν και τις τοξίνες.
  • Αντικατέστησε το αλάτι που έβαζες στο φαγητό σου με μυρωδικά όπως λεμόνι και ξύδι, και όπου χρειαστεί να συμπληρώσεις, προτίμησε αλάτι Ιμαλαΐων.
  • Πρόσθεσε στην διατροφή σου τροφές πλούσιες σε κάλιο που θα βρεις στα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, όπως η μπανάνα, οι φράουλες, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το πεπόνι και τα εσπεριδοειδή.
  • Δοκίμασε το εντατικό πρόγραμμα 7 ημερών για βελτίωση της σιλουέτας και μείωσης των κατακρατημένων υγρών, Power Health 7 Days – Water Shape Program, από το Μen’s care gr.

Είναι σημαντικό να είσαι σωματικά δραστήριος, καθώς με την εφίδρωση αποβάλλεις από τον οργανισμό σου το περιττό αλάτι. Ο διάδρομος(40-45 λεπτών) και η σάουνα του γυμναστηρίου σου, θα σε βοηθήσουν να ιδρώσεις, και μην ξεχνάς πως όσο κινείσαι, τόσο θα αυξάνετε η ανάγκη για πρόσληψη υγρών, η διούρηση και η αποβολή του νατρίου από το σώμα σου.