5+1 εξαιρετικά χρήσιμα tips για να ξυρίζεστε καλύτερα

Οι περισσότεροι άντρες όχι μόνο βαριούνται το ξύρισμα αλλά το αποφεύγουν κιόλας, επειδή τους προκαλεί ερεθισμό στο δέρμα και τους κάνει να αισθάνονται χειρότερα από ότι πριν ξυριστούν. Ωστόσο, το ξύρισμα είναι μια αναπόφευκτη διαδικασία για κάθε άνδρα που θέλει να είναι περιποιημένος. Ακόμα και όσοι έχουν μούσια, μία φορά την εβδομάδα θα πρέπει οπωσδήποτε να τα φροντίσουν και να ξυρίσουν ορισμένες περιοχές, όπως ο λαιμός και τα μάγουλα. Αντί, λοιπόν, να απεχθάνεστε αυτή τη διαδικασία, μπορείτε να την κάνετε πολύ πιο ευχάριστη και αποτελεσματική. Διαβάστε τα παρακάτω tips που κατά πάσα πιθανότητα δεν γνωρίζατε και θα είστε πολλά βήματα πιο κοντά στο να αποκτήσετε ένα απαλό και υπέροχο πρόσωπο!

Πότε πρέπει να γίνεται το ξύρισμα

πρωινο ξυρισμα

Πολλοί άντρες συνηθίζουν να ξυρίζονται μόλις ξυπνήσουν, για να είναι φρέσκοι στη δουλειά. Το δέρμα μας, όμως, είναι ελαφρώς πρησμένο μετά τον ύπνο, οπότε το ξυράφι μπορεί να προκαλέσει πολύ έντονους ερεθισμούς. Ιδανικά, καλό είναι να το αφήνετε να επανέλθει για 15-20 λεπτά το πρωί και ακόμα ιδανικότερα να ξυρίζεστε το βράδυ, πριν κοιμηθείτε. Έτσι, το δέρμα θα έχει όλο το χρόνο να ανακάμψει όσο κοιμάστε, ενώ και εσείς δεν θα το ξύνετε. Αν, μάλιστα, ξυρίζεστε αμέσως μετά το βραδινό μπάνιο, τότε οι ατμοί θα έχουν μαλακώσει τις τρίχες και θα έχουν ανοίξει τους πόρους, οπότε θα είναι όλα πολύ πιο εύκολα.

Βρείτε εδώ ξυραφάκια ξυρίσματος.

Πόσο συχνά πρέπει να ξυρίζεστε

Η απάντηση στο πόσο συχνά είναι φυσικά καθαρά προσωπική, αφού τόσοι και τόσοι άντρες -και γυναίκες- λατρεύουν τα γένια των λίγων ημερών. Ο κανόνας, πάντως, λέει ότι σίγουρα δεν πρέπει να ξυρίζεστε κάθε μέρα. 24 ώρες δεν είναι αρκετές, για να μεγαλώσουν τόσο οι τρίχες, ώστε να μην ερεθίζετε και το δέρμα. Αν σας αρέσει το φρεσκοξυρισμένο look, 2 μέρες ή το ελάχιστο μιάμιση μέρα είναι ένα καλό χρονικό διάστημα.

Κάντε μικρές και αργές κινήσεις

Αναμενόμενο είναι να κάνετε μεγάλες και γρήγορες κινήσεις, όταν ξυρίζεστε, για να τελειώσετε γρήγορα, όμως αυτή είναι μια πρακτική που δεν βοηθάει. Οι γρήγορες κινήσεις προκαλούν ερεθισμούς, αλλά ταυτόχρονα δεν είναι τόσο αποτελεσματικές. Αυτό απλούστατα σημαίνει ότι θα αναγκαστείτε να ξαναπεράσετε με το ξυραφάκι την περιοχή. Άρα, και δεν γλιτώνετε χρόνο και ταλαιπωρείτε το δέρμα σας.

Χρησιμοποιήστε πινέλο και gel ή κρέμα ξυρίσματος

Το gel ή η κρέμα ξυρίσματος μαλακώνουν τις τρίχες, ενώ το πινέλο, εκτός από το ότι βοηθάει τα συστατική να εισέλθουν στους πόρους, σηκώνει και τις τρίχες. Οι τρίχες μεγαλώνουν με διαφορετική φορά, οπότε είναι πολύ σημαντικό να σηκωθούν όρθιες, για να υπάρχει ομοιομορφία και στον τρόπο που ξυρίζονται.

Βρείτε εδώ αφρό και gel ξυρίσματος.

Αφήστε ορισμένες περιοχές για το τέλος

Ο αφρός ξυρίσματος γενικά μαλακώνει τις τρίχες, όμως χρειάζεται να του δώσετε λίγο χρόνο για αυτό. Σε κάποιες περιοχές, όπως πάνω από τα χείλια, οι τρίχες είναι πολύ σκληρές, οπότε καλό είναι να αφήσετε τον αφρό να δράσει, όσο ξυρίζετε το υπόλοιπο πρόσωπο.

Μετά το ξύρισμα εφαρμόστε κρέμα τοπικά

Μπορεί το aftershave να χρησιμοποιούνταν για δεκαετίες και να έχει μια υπέροχη μυρωδιά, όμως περιέχει αλκοόλη και αυτό ερεθίζει ακόμα περισσότερο το δέρμα. Καλύτερα είναι να εφαρμόσετε μια ενυδατική κρέμα που θα καταπραΰνει το δέρμα και τους ερεθισμούς.

Βρείτε εδώ προϊόντα After Shave.