4 πανεύκολα tips για πιο υγιή μαλλιά το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι πλησιάζει και ένα από τα πράγματα που απασχολούν το μέσο άντρα -εκτός από το πώς θα χάσει τα κιλά του Πάσχα για να βγει στην παραλία- είναι τι θα κάνει με τα μαλλιά του. Κάτι το αλάτι της θάλασσας, λίγο ο ιδρώτας που ρέει άφθονος με την πρώτη ζέστη, τα μαλλιά δείχνουν χάλια τις περισσότερες φορές και το Σεπτέμβριο η υφή και η πυκνότητά τους είναι πολύ μακριά από τα επιθυμητά επίπεδα. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι δεν χρειάζεται να το υπομείνουμε όλο αυτό και μπορούμε κάλλιστα να έχουμε υπέροχα μαλλιά και τους καλοκαιρινούς μήνες. Αρκεί να ξέρουμε πώς πρέπει να τα φροντίσουμε και να είμαστε πρόθυμοι να εντάξουμε στη ρουτίνα μας μερικές πολύ ευεργετικές συνήθειες, όπως οι παρακάτω.

Συχνό λούσιμο

Σίγουρα, κάπου θα έχετε ακούσει ότι το συχνό λούσιμο δεν κάνει πάντα καλό στα μαλλιά και αυτό ισχύει εν μέρει, επειδή το λούσιμο απομακρύνει τη φυσική λίπανση του μαλλιού. Βέβαια, όταν έχει συσσωρευθεί πολύς ιδρώτας και η τρίχα έχει λαδώσει, το να μη λουζόμαστε όχι μόνο είναι αντιαισθητικό αλλά βλάπτει και τα μαλλιά. Αν στο τέλος της ημέρας το μαλλί κολλάει ή γυαλίζει από τον ιδρώτα, τότε δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα άλλο από το να το λούσετε. Σιγουρευτείτε μόνο ότι το κάνετε με κάποιο σαμπουάν για συχνό λούσιμο που έχει ήπια σύνθεση και διατηρεί τη φυσιολογική υγρασία και την ελαστικότητα της τρίχας.

λουσιμο μαλλιων

Μαλακτική κρέμα

Το καθημερινό λούσιμο εξασφαλίζει ότι θα απομακρυνθούν όλοι οι ρύποι από τα μαλλιά, όμως τι γίνεται με τα θρεπτικά συστατικά στην τρίχα που σίγουρα βρίσκονται σε έλλειψη λόγω της συνολικής ταλαιπωρίας; Το αλάτι και ο ήλιος είναι οι χειρότεροι εχθροί των μαλλιών, οπότε πρέπει με κάποιον τρόπο να τα προστατεύσετε. Η ευκολότερη διαδικασία είναι να τα περνάτε με ένα χέρι μαλακτική κρέμα μετά το λούσιμο με το σαμπουάν. Το conditioner θα τα θρέψει σε βάθος και θα τα κάνει να λάμπουν και να έχουν περισσότερο όγκο δείχνοντας πιο υγιή και όμορφα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΠΩΣ ΝΑ ΛΟΥΖΕΣΤΕ ΣΩΣΤΑ

Θεραπεία για την τριχόπτωση

Η συντριπτική πλειοψηφία των αντρών αντιμετωπίζει προβλήματα τριχόπτωσης, τα οποία επιτείνονται το καλοκαίρι. Καλό είναι, λοιπόν, να εντάξετε στη συνολική περιποίηση των μαλλιών σας και κάποιο προϊόν για την πρόληψη ή τη θεραπεία της τριχόπτωσης. Η πιο απλή λύση είναι κάποιο σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης, ενώ για τους πιο… προχωρημένους κάποιο λάδι για τα μαλλιά, όπως το δαφνέλαιο, ή εξειδικευμένη τονωτική λοσιόν που παραμένει στο τριχωτό όλο το βράδυ είναι η καλύτερη λύση, για να μη βλέπετε στο μαξιλάρι σας κάθε πρωί δεκάδες τρίχες και αγχώνεστε.

Φυσικό στέγνωμα

Κανένας άντρας δεν απολαμβάνει να ασχολείται με το styling των μαλλιών του για πολλή ώρα, οπότε οι περισσότεροι είτε σκουπίζουν βιαστικά και άτσαλα τα μαλλιά μετά το μπάνιο είτε τα στεγνώνουν με το πιστολάκι και μάλιστα με δυνατή ένταση. Ωστόσο, αυτές οι πρακτικές φθείρουν και σπάνε την τρίχα χωρίς λόγο. Σκουπίστε απαλά τα μαλλιά με μια μαλακή πετσέτα, άλλωστε και λίγη υγρασία να μείνει πάνω στο κεφάλι δεν υπάρχει πρόβλημα τους ζεστούς μήνες.