4 λάθη που όλοι κάνουμε όταν βουρτσίζουμε τα δόντια μας

Όλοι θέλουμε να έχουμε ένα υπέροχο χαμόγελο με πεντακάθαρα δόντια. Σε κανέναν δεν αρέσουν οι επισκέψεις στον οδοντίατρο, ο πονόδοντος, η ταλαιπωρία και τα έξοδα που αυτός συνεπάγεται. Όμως, τα κάνουμε όλα σωστά σε αυτή την προσπάθεια; Πλένουμε τα δόντια μας με τη συχνότητα αλλά και την τεχνική που πρέπει; Χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα προϊόντα; Διαβάστε παρακάτω τα τέσσερα λάθη, στα οποία σίγουρα έχετε υποπέσει, όπως όλοι μας άλλωστε, και αλλάξτε τον τρόπο, με τον οποίο αντιμετωπίζατε τη στοματική υγιεινή.

Δεν πλένουμε τα δόντια με ηλεκτρική οδοντόβουρτσα

Η αλήθεια είναι ότι η απλή οδοντόβουρτσα δεν αρκεί, για να απομακρύνετε ικανοποιητικά τη μικροβιακή πλάκα που δημιουργείται πάνω στην επιφάνεια των δοντιών και των ούλων μετά από κάθε γεύμα. Είναι αδύνατον με τις αργές και γραμμικές κινήσεις του χεριού να είστε αποτελεσματικοί. Δεν υπάρχει οδοντίατρος που δεν συνιστά ηλεκτρική οδοντόβουρτσα. Οι περιστροφικές της κινήσεις καθιστούν δυνατό τον καθαρισμό κάθε απρόσιτου σημείου, ενώ η υψηλή τεχνολογία ορισμένων μοντέλων, όπως η Oral-B Genius, σας βοηθάει να προσαρμόσετε την ένταση και την πίεση του βουρτσίσματος, για να μη χάνετε κανένα σημείο αλλά και να προστατεύετε τα ούλα σας.

Δεν αλλάζουμε οδοντόβουρτσα όσο συχνά χρειάζεται

Όλοι έχουμε το πρόβλημα ότι δεν θυμόμαστε αυτή τη λεπτομέρεια και καταλήγουμε να αλλάζουμε οδοντόβουρτσα ή βουρτσάκι πολύ αραιά. Το σωστό είναι να το κάνουμε κάθε 3 μήνες, ώστε οι ίνες της βούρτσας να μην έχουν ξεφτίσει και να μπορούν να καθαρίσουν αποτελεσματικά την οδοντική επιφάνεια. Παράλληλα, αυτή η αλλαγή είναι ο μόνος τρόπος, για να ξέρουμε ότι στο βουρτσάκι δεν έχουν αναπτυχθεί μικροοργανισμοί, τους οποίους φυσικά δε θέλουμε να βάζουμε στο στόμα μας!

Δεν χρησιμοποιούμε στοματικό διάλυμα

Το πρόβλημα με τη στοματική κοιλότητα είναι ότι είναι μονίμως γεμάτη με πλήθος μικροβίων. Ακόμα και όταν έχουμε μόλις βουρτσίσει τα δόντια μας, η φυσιολογική χλωρίδα του στόματος μπορεί πολύ εύκολα να αυξηθεί σε παθολογικές συγκεντρώσεις που θα οδηγήσουν σε πέτρα, ουλίτιδα και τερηδόνα. Για να είμαστε απόλυτα σίγουροι μετά από κάθε βούρτσισμα ότι δεν έχουμε αφήσει εστίες μικροβίων στο βλεννογόνο του στόματος και τη γλώσσα, πρέπει να χρησιμοποιούμε στοματικό διάλυμα, όπως το CB12, που παρέχει προστασία για 24 ώρες!

Δεν προσέχουμε τη στοματική υγιεινή εκτός από το βούρτσισμα

Οι πολύ σχολαστικοί με την καθαριότητα των δοντιών τα βουρτσίζουν 2-3 φορές τη μέρα μετά από κάθε βασικό γεύμα. Αυτό είναι αναμφίβολα καλό και απαραίτητο, όμως το πρόβλημα είναι ότι δεν αρκεί. Ακόμα και αν πιούμε έναν καφέ ή ένα χυμό, το PH του στόματος φεύγει από την ισορροπία του, με αποτέλεσμα να βλάπτει τα δόντια αλλά και τα ούλα. Ο μόνος τρόπος να διατηρήσουμε το PH σε ισορροπημένα επίπεδα και να εξουδετερώσουμε τα οξέα που διαβρώνουν τα δόντια, αφού έχουμε πιει ή φάει κάτι, είναι να μασήσουμε μια ειδική τσίχλα, όπως η CB12 Boost Strong Mint, που βελτιώνει τη στοματική υγιεινή και χαρίζει υπέροχη αναπνοή.

Πατήστε εδώ για να δείτε προϊόντα περιποίησης στοματικής υγιεινής