ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για παραγγελίες ΑΝΩ ΤΩΝ €39!
Πώς να χάσω τα κιλά των διακοπών στην κοιλιά;
Υγεία Υγεία Burn out

Πώς να χάσω τα κιλά των διακοπών στην κοιλιά;

Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν γυρνάει από τις διακοπές και δεν έχει πάρει έστω και λίγα κιλά. Κάτι το ποτό και τα ξενύχτια, κάτι η αποχή από τη ρουτίνα της γυμναστικής, η ζυγαριά παίρνει την ανιούσα και ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που προσπαθούμε να σώσουμε την κατάσταση. Στους άντρες, τα περισσότερα επιπλέον κιλά συγκεντρώνονται στην κοιλιά, από όπου είναι και το πιο δύσκολο να φύγουν. Δύσκολο, όμως, δεν σημαίνει ακατόρθωτο. Αρκεί να ξέρετε ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσετε και ποιος είναι ο κατάλληλος συνδυασμός γυμναστικής και διατροφής, ώστε να δείτε την κοιλιά σας να γίνεται επίπεδη.

Οι σωστές θερμίδες

Η βασική αιτία συγκέντρωσης λίπους στην κοιλιά είναι τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα οποία περιέχουν ζάχαρη, αλάτι και τρανς λιπαρά οξέα. Κρουασάν, μπισκότα, τηγανιτές πατάτες και γενικά το junk food είναι ο απόλυτος εχθρός της σωστής διατροφής. Επίσης, καλό είναι να αποφεύγετε όσο μπορείτε τα σιτηρά και τους υδατάνθρακες, όπως τα μακαρόνια και το ψωμί, και να προσλαμβάνετε τις λεγόμενες ποιοτικές θερμίδες, αυτές δηλαδή που προέρχονται από υψηλής διατροφικής αξίας τροφές, όπως το κοτόπουλο, το αυγό, το ψάρι, το ελαιόλαδο και τα λαχανικά.

σωστες θερμιδες

Λιποδιαλύτες

Οι φυσικοί λιποδιαλύτες είναι ένας εύκολος τρόπος να βελτιώσετε τη λειτουργία του μεταβολισμού και να βοηθήσετε το σώμα σας να κάψει το άχρηστο λίπος. Μπορείτε να μειώσετε το αλάτι στο φαγητό και αντί για αυτό να προσθέστε παραπάνω πιπέρι για γεύση ή να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με φυσικά γλυκαντικά που δεν έχουν θερμίδες, όπως η κανέλα. Φυσικοί λιποδιαλύτες εμπεριέχονται και σε συμπληρώματα διατροφής, όπως ο πράσινος καφές της Super Foods ή το Lipotropic Factors της Solgar, τα οποία πάντα σε συνδυασμό με ισορροπημένη διατροφή μπορούν να συμβάλλουν σε ένα σταδιακό και υγιές αδυνάτισμα. Ακόμα πιο στοχευμένο είναι το Sport Series BurnUp της Power Health, το οποίο περιέχει εκχύλισμα κόκκινης πιπεριάς, τσίλι και καφεΐνη για ενίσχυση του μεταβολισμού και καύση του λίπους με φυσικό τρόπο.

Αλκοόλ

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες του τοπικού πάχους στην κοιλιά είναι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι πρέπει να κόψετε εντελώς το αλκοόλ, αλλά να το προσλαμβάνετε από πιο υγιείς πηγές. Οι γιατροί υπογραμμίζουν ότι ένα ποτήρι κρασί την ημέρα όχι μόνο δεν κάνει κακό, αλλά μπορεί να βοηθήσει και στο αδυνάτισμα, αφού περιέχει ουσίες που ενεργοποιούν το μεταβολισμό. Αρκεί να μείνετε στο ένα ποτήρι…

αλκοολ

Αερόβια άσκηση

Ένα λάθος που κάνουν πολλοί άντρες, όταν προσπαθούν να κάψουν το λίπος στην κοιλιά, είναι ότι αυξάνουν τις ασκήσεις με κοιλιακούς. Όχι ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να βοηθήσει, αλλά πρώτα θα πρέπει να γίνει αεροβική άσκηση. Το έντονο περπάτημα, το τρέξιμο ή το ποδήλατο καλό είναι να γίνονται για περίπου μισή ώρα 4-5 φορές την εβδομάδα πριν από οποιαδήποτε άλλη άσκηση.

αεροβια ασκηση

Κοιλιακοί

Αν έχετε τηρήσει όλα τα παραπάνω, τότε έχετε κάνει σχεδόν όλη τη δουλειά και το σπλαχνικό λίπος θα αρχίσει σιγά σιγά να εξαφανίζεται. Σε αυτό το στάδιο, μπορείτε να συνδυάσετε τη συνολική προσπάθεια με ασκήσεις κοιλιακών, όμως καλό είναι να θυμάστε ότι οι ασκήσεις αυτές πρέπει να εναλλάσσονται. Εκτός από τις κλασσικές ασκήσεις, η γράμμωση στους κοιλιακούς θα έρθει με ασκήσεις που τους δυσκολεύουν και τους αναγκάζουν να ξεφύγουν από τα συνηθισμένα. Ρωτήστε το γυμναστή σας για ασκήσεις στο μονόζυγο, το TRX και το rollout που έχουν ως αποτέλεσμα όχι μόνο την ενίσχυση των κοιλιακών αλλά και την καύση του λίπους ου συνήθως τους περιβάλλει.

κοιλιακοι