ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για παραγγελίες ΑΝΩ ΤΩΝ €39!
Καλοκαίρι και τατουάζ: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να αποφύγετε τους κινδύνους
Υγεία

Καλοκαίρι και τατουάζ: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να αποφύγετε τους κινδύνους

Οι άντρες που έχουν τατουάζ σε κάποιο σημείο του σώματός τους είναι πλέον ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί με τατουάζ που καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του δέρματος, κυρίως στα χέρια, στα πόδια και στην πλάτη. Ωραία τα τατουάζ και σίγουρα είναι πολύ της μόδας, όμως πόσο ασφαλή είναι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού; Η αλήθεια είναι ότι τα τατουάζ δεν είναι και τόσο ασφαλή κάτω από τον καυτό ήλιο, αν δεν είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ο ήλιος είναι ούτως ή άλλως επικίνδυνος, πόσο μάλλον σε δέρμα που έχει τατουάζ. Τα καλά νέα είναι ότι στο χέρι μας είναι να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και μπορούμε να το κάνουμε εύκολα και οικονομικά με προϊόντα, τα οποία εγγυώνται ότι θα διατηρήσουν το δέρμα μας θωρακισμένο από τον ήλιο αλλά και από άλλους εχθρούς του καλοκαιριού.

Αντηλιακό σώματος

Το αντηλιακό πρέπει να είναι ο καλύτερός μας φίλος το καλοκαίρι, αλλά ειδικά αν έχουμε τατουάζ υπάρχουν πολλοί λόγοι παραπάνω. Δεν είναι μόνο ότι η επιδερμίδα στο σημείο αυτό είναι πολύ ευαίσθητη. Είναι επιπλέον και ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ο ήλιος να αλλοιώσει το tattoo, να ξεθωριάσει τα χρώματα και να κάνει τις γραμμές να φαίνονται αχνές, ακόμα και αν το τατουάζ δεν είναι φρεσκοχτυπημένο. Γι’ αυτό το λόγο, σας προτείνουμε να εφαρμόζετε πάνω στο δέρμα αντηλιακό κάθε φορά που ο ήλιος θα δει το σημείο, ακόμα και σε μια βόλτα στην πόλη και σίγουρα όχι μόνο στην παραλία. Το μυστικό δεν κρύβεται στον υψηλό δείκτη προστασίας, αφού ο δείκτης 20 ή 30 είναι αρκετός, αλλά στη συχνή ανανέωση του αντηλιακού.

Δείτε όλα τα αντηλιακά σώματος εδώ

αντιηλιακο σωματος

Αντηλιακό προσώπου

Το παραπάνω μυστικό δεν είναι αρκετό, αν το τατουάζ βρίσκεται στην περιοχή του προσώπου ή στο λαιμό. Σε αυτά τα σημεία, το δέρμα είναι πολύ ευαίσθητο, οπότε απαιτείται αντηλιακό προσώπου με υψηλό δείκτη προστασίας και σύνθεση που σέβεται την ευαίσθητη υφή της επιδερμίδας. Καλό είναι να το φοράτε κάθε πρωί πριν βγείτε έξω από το σπίτι, αφού έτσι ενυδατώνετε το δέρμα, κάτι που είναι ωφέλιμο στο πρόσωπο γενικά και ειδικά στο δέρμα με τατουάζ.

Δείτε εδώ όλα τα αντηλιακά προσώπου

αντηλιακο προσωπου

Απωθητικό κουνουπιών

Τα κουνούπια μπορεί να μεταδώσουν μολύνσεις, κάτι που σε ένα δέρμα με τατουάζ είναι πολύ πιο επικίνδυνο σε σχέση με ένα σπυράκι που μας φαγουρίζει. Αν, μάλιστα, το tattoo είναι φρέσκο, πρόκειται ουσιαστικά για ανοιχτή πληγή, οπότε το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι ένα κουνούπι να σας ρουφάει το αίμα. Αυτό που χρειάζεστε είναι ένα απωθητικό spray κουνουπιών με φυσικά συστατικά που δεν θα ερεθίσει το σημείο, αλλά θα κρατήσει τα… αιμοβόρα έντομα μακριά.

Δείτε εδώ για άοσμο απωθητικό κουνουπιών της Repel

αποθητικο κουνουπιων

Ενυδατική κρέμα

Το δέρμα αφυδατώνεται έντονα από τον ήλιο και τη θάλασσα. Το όπλο που έχετε, για να διατηρήσετε το τατουάζ σας αναλλοίωτο στα βάθη του χρόνου και να μην το δείτε μετά από μερικά χρόνια να έχει ξεφτίσει και ξεθωριάσει, είναι να κρατάτε το δέρμα ενυδατωμένο και ελαστικό. Μετά την ηλιοθεραπεία και το μπάνιο στη θάλασσα, απλώστε μια παχιά στρώση ενυδατικής κρέμας με βιταμίνη Ε που αναπλάθει το δέρμα. Αν το κάνετε σε τακτική βάση, το tattoo σας δεν έχει τίποτα να φοβηθεί!

Δείτε εδώ ενυδατικές κρέμες σώματος

ενυδατικη κρεμα tatoo